Sjedište

_

Naša tvrtka utemeljena je u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske i gradu koji je kroz stoljeća bio kolijevka stvaralačkog ljudskog rada.

 

Plodovi tog stvaralaštva u umjetnosti, kulturi, znanosti, i praktičnim disciplinama od obrta i trgovine do graditeljstva i industrije obogaćivali su, olakšavali i uljepšavali živote mnogih generacija.

 

Neovisno o brojnim i burnim promjenama svekolikih okolnosti kroz stoljeća Zagreb i Hrvatska uvijek su pomno skrbili o ovim dragocjenim plodovima umnog ljudskog rada pružajući njima i njihovim stvarateljima priznanje i zaštitu.

 

Početkom sustavne zakonske zaštite intelektualnog vlasništva na tlu Hrvatske možemo označiti donošenje prvog Zakona o autorskom pravu 1884.g. i Zakona o patentu 1894.g.  u zajedničkom Ugarsko-hrvatskom parlamentu. Od tada je neprekidno osiguravana cjelovita zakonska zaštita intelektualnog vlasništva usklađena sa visokim europskim standardima.

 

Povijest sustavne brige o zdravlju jednako je vidljiva u Zagrebu. Djelovanje ljekarnika i liječnika počinje već 14. stoljeću uz jačanje sustavne briga o zaštiti zdravlja. Ljekarna »K crnom orlu« prvi se puta spominje još 1355. g. od kada neprekidno radi do danas, a prvi hospital na Markovu trgu, spominje 1384. g. Prvi propis koji regulira rad ljekarne datira iz 1425. g. u Statutu grada Zagreba.

 

Ljekarnička baština Zagreba predstavlja neodvojivi dio povijesti i razvoja grada, jer su uz svoju primarnu svrhu ljekarne značajno doprinosile kulturi života i urbanoj arhitekturi“

 

Obvezni prema blistavoj tradiciji Zagreba i Hrvatske, mi u Topić IP inzistiramo na izvrsnosti, posvećenosti i odgovornosti u pružanju stručnih usluga u vezi patenata, robnih i uslužnih žigova, industrijskog dizajna, autorskih dijela, te lijekova i naprednih medicinskih tehnologija.